Ledarutbildning Patrull

Upplevelser för äventyrarscouter. Ledarutbildning Patrull är en spännande och rolig utbildning för dig som varit äventyrarscout i minst ett år.

Här får du träna på att leda jämnåriga kompisar i en patrull. Du utvecklas som ledare och får många idéer för hur du kan leda din patrull hemma.

En stor del av utbildningen sker utomhus. Under ett dygn går du på hajk där du och de andra deltagarna turas om att leda varandra när gruppen ska slå läger, elda och laga mat. Du får också prova på skapande aktiviteter som att tälja, tova, arbeta med skinn eller rep. Eller varför inte spela in en reklamfilm om scouting?

Mycket tid ägnas åt att diskutera och reflektera. Hur ska en ledare vara? Vad innebär egentligen scoutmetoden? Vad händer i en grupp? Hur kan jag bli en bättre ledare?

En av ledarna på utbildningen blir din fadder. Tillsammans pratar ni om ditt mål med kursen och vägen dit. Efter utbildningen utvärderar ni vad du har lärt dig och hur du utvecklats som ledare.

Ledarutbildning Patrull är sammanlagt 40 timmar lång och består av sju delar:

• Patrulledarens roll
  • Scoutteknik