Navigationskursen

je-00428-2012-0003358

Detta är en tvåstegskurs på distriktskansliet som leder till Förarintyg och Kustskepparintyg.

Under åtta-tio kvällar lär du dig om navigering, väjningsregler, väder, instrumentkontroll och mycket mer. Det blir även praktikhelg på Vässarö någon helg tidigt på våren med både praktiska navigationsövningar och båtmanövrering.

Den som redan har förarintyget sedan gammalt kan se de första kvällarna som en nödvändig repetition för att lyckas bra med Kustskepparintyget. Normalt omfattar en Kustskepparkurs 10-12 kvällar. Det blir prov för förarintyg under kursens gång.

Vid provtillfället i maj kan den som vill avlägga prov för VHF-certifikat.

Målgrupp Ledare, Vässaröfunktionärer, andra intresserade som har lite båtvana. Minimiålder för att avlägga provet för Förarintyget är 12 år, och för Kustskepparintyget, 15 år.
När

Onsdagar kl 18:30 – 21:00

9 & 23 november,

7 december,

1 & 22 februari,

8 & 15 mars

Navigeringshelger med praktiska övningar äger rum på Vässarö under två helger 2017: 21-23 april & 5-7 maj.

Provskrivning för Kustskepparintyg: 10 maj

Plats Scoutkansliet, Fridhemsgatan 8
Antal deltagare Högst 24. Uttag i anmälningsordning. Kursavgiften betalas mot faktura  i samband med kursanmälan. Anmälan är fullständig när kursavgiften är betald.
Kursledare Vässarös skeppare, 2016-2017 representerade av Jon Fleck, Janna Bergvall, Mikael Selberg och Johan Ågermo.
Litteratur

Vi använder ‘Navigering och sjömanskap’ av Jonas Ekblad & Börje Wallin, Grundbok + övningsbok.

Du kan köpa ett paket med böcker och övningssjökort på http://bryggboden.se/sv/utbildningsmaterial/vassaro-scoutkar/ Där kan du även köpa tex transportör och passare om du inte har det sedan tidigare.

Kostnad

650 kr för aktiva ledare och Vässaröfunktionärer. 950 kr för passiva ledare och övriga.

Kurshelgerna på Vässarö betalas på plats, 400 kr /helg.

Prövningsavgift, fastställd av Nämnden för Båtlivsutbildning betalas direkt till provförrättaren:

Förarintyg: 300:-

Kustskepparintyg: 450:-

VHF-intyg: 450:-

Anmälan Kursen är fulltecknad  Anmäl dig till kölistan här –>
Arrangör Stockholms scoutdistrikt
Upplysning Frågor besvaras av Scoutkansliet, 08-652 05 10 eller utb@scoutkansliet.se