Fartygsbefäl VIII

Fyr

Traditionsenligt håller Vässarö navigationskurser. Denna gång är det Fartygsbefäl VIII som gäller. Med denna examen och giltigt läkarintyg får du köra upp till 12 betalande passagerare i inre fart med en båt som maximalt kan gå 34 knop under förutsättning att den är under 20 brt och att den maximala maskinstyrkan på 405 kw. Det är en utmärkt kurs för dig som vill befästa dina kunskaper från kustskepparen och som sneglar på att ta steget vidare.

NÄR

2018:

27-29 april
11-13 maj
25-27 maj

Båtar från Singö avgår fredagar 20:00 och vi är åter i Strömsviken 16:30 på söndagen. Enbart dessa avgångar.

PLATS Vässarö och intilliggande vatten
ANTAL DELTAGARE Högst 24. Uttag i anmälningsordning.
FÖRKUNSKAPER

SRC-Certifikat. Det finns möjlighet att skriva detta prov i samband med provet sista helgen.

Godkänt läkarintyg för sjöfolk i enlighet med STCW Manilla. Transportstyrelsens information.  Lista över läkare som kan utfärda intyg.  Vi har använt oss av en läkare som heter hansgunnar.overengen@briggentrekronor.se verksam på Södermalm i Stockholm. Du måste ha ditt giltiga läkarintyg med dig vid kursstart. Säg att du är Vässaröscout så får du bra pris.

Legitimation

KOSTNAD

Kursavgiften är 1300 kr för aktiva Vässaröfunktionärer, och 3600 kr för övriga. I avgiften ingår provavgiften på 1200:-

Eventuell SRC, 450 kr, betalas till förrättaren på plats.

Kurslitteraturen, 725:-, kan du beställa på bryggboden.se

ANMÄLAN Anmäl dig här senast 25 mars 2018.
ARRANGÖR Stockholms scoutdistrikt / Vässarö
UPPLYSNING Frågor besvaras av valdemar@vassaro.se