Hantverkslägret Händer 2017

I sommar ”Händer” ett 20-års jubileum!

Scouternas Folkhögskola arrangerar
hantverkskursen Händer på Vässarö

Datum: 25 juni-1 juli 2017

När: 25 juni -1 juli

Var: Vässarö (Boende sker i egna tält)

Pris: Ej fastslaget

Teman: 2016 hade vi Smide, skära i färskträ, för eget bruk, mathantverk, medeltidsinspirerade smycken.
För detaljer om 2016 års teman läs här>>

Åldersgräns: 18 år

Arrangör: Scouternas Folkhögskola

Om Händer

Vi bygger upp vår lägerby där vi sover i tält och lagar vår egen mat. Under dagarna ägnar vi oss åt hantverk, men det finns även tid att se ön, gå och ta ett bad och lära känna nya människor.

Kursen Händer startade 1993 och är ett ledarläger där vi lär ut traditionellt hantverk med målet att bevara och föra vidare traditioner och kunskap. Vi arbetar med lägret som grund och med patrullen som metod för att lära och dela med oss av hantverkets kunskaper och möjligheter. ”Learning by doing” står som den mest praktiserade metoden under den här kursen, där handen och tankens kraft byter av varandra gång på gång.

Vi bygger gemensamt upp vår hantverksby med arbetsplatser, samlingstält och matbord. Alla på kursen kommer att ingå i en Temapatrull. Patrullen slår upp sina tält tillsammans och skapar en by, samt kommer att få patrulluppgifter att utföra under kursen. Patrullerna kommer att få turas om att bjuda på frukost och kvällsfika. Under kursen kommer det även finnas möjligheter att delta på några av Vässarös programaktiviteter.

Som deltagare kan du komma ensam eller ta med familjen som då får möjlighet att njuta av en skön kursvecka i skärgården.

Om du har några frågor eller funderingar är det bara att kontakta oss på info@scoutkansliet.se eller 08-652 05 10

Du kan även gå med i Händers
Facebookgrupp >>

Arrangör:
Scouternas Folkhögskola
www.scouternasfolkhogskola.se

Kursansvarig:
Ulf Andersson Eckardt
mail:vargen28@telia.com
tel: 0152-212 19

”Händer” är en del av Scouternas folkhögskolas utbildningar.  Detta betyder att vårt Händer, förutom att vara ett tillfälle att hålla på med hantverk, leva lägerliv och träffa nya vänner, även innebär ledarskap och att ge människor verktyg till att bli aktiva samhällsmedborgare.

Scouternas folkhögskola logo pink